Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

YGS Sınavın’da Yapılması Gerekenler !
#1

Kaderinizi şekillendiren sınavlara sayılı günler kalırken; heyecanınız en üst düzeye mi çıktı?

Ya kazanamazsam, ya karıştırırsam, istediğim bölüme giremezsem mi demeye başladınız? Her geçen gün ne yapacağım korkusuyla kendinize olan güven ve inancınızın zayıflamaya başladığınızı mı hissediyorsunuz? Anne ve babanızın sınava doğru yaklaşımları mı değişti? Merak etmeyin. Bu konuda yalnız değilsiniz. Türkiye’nin İlk ve Tek NLP Uzman Eğitimcisi Siyasi Koç, Yazar ve NLP Uzmanları Dernek Başkanı Mustafa Kılınç’la sınava doğru yapılması gerekenleri konuştuk.

Mustafa Kılınç ülkemizde ilk kez “NLP ile Başarı Koçluğu” Programını başlatarak öğrencilere Can Simidi sunmuş bir Koç.
Mustafa Kılınç’a göre başarısızlık yoktur. Sadece geri bildirim vardır. Bilginin tek başına başarıyı garanti etmediğinin önemini vurgulayan Kılınç; önemli olan sınav yolculuğunda İNANÇ + TUTKU + GÜVEN + SAKİNLİK + HEDEFE ODAKLANMA + SONUCU GÖRMEK/ DUYMAK / HİSSETMEK’tir. Diyen Kılınç 1 NİSANDA YGS Sınavına girecek öğrencilere HİÇ BAŞARISIZ OLMAMIŞ BAŞARI STRATEJİLERİNİ kullanmalarını ÖNERDİ…

İŞTE SINAVDA

SAKİN ve BAŞARILI OLMA SIRLARI

1- Gireceğiniz sınavla ilgili olarak “Düşünce Kodunuzu” olumluya ayarlayın. Beyninize gelen başarısızlık ve korku senaryolarını tersine çevirecek tek güç “Siz” siniz. Size sizden başka hiç kimsenin yardımcı olamayacağının farkında olun. Sevdikleriniz sizi ancak sınava gireceğiniz binaya kadar küfürlü içeriküreceklerdir. Oradan sonrasını siz yalnız devam edeceksiniz. Bu nedenle;
Sınav öncesinde, sınav esnasında, sınav sonrasında “SAKİN OLACAĞINIZA” karar verin.
2- Sınav yolculuğunun başlangıcında; Ne istediğinize karar verin. Amacınızı netleştirin. Böylece ne yapacağınızı bilirsiniz. Bu durum sizin kendinize güvenmenizi ve hedefe odaklı olarak tutkulu olmanızı sağlar. Böylece sakin ve mutlu olursunuz. Sizi aşağıya çeken “Heyecan” duygusunu önlersiniz.
3- Sadece istediklerinize odaklanın. Genelde kişilerin yaptığı gibi “İstemediklerinize Odaklanma” davranışınızı terk edin. Böylece “DÜŞÜNCE KODLARINIZI” yanınıza almış olursunuz.
4- Kendinize, Başaracağınıza inanmanın yolu “İÇSEL DÜNYANIZDAKİ” düşünce, duygu ve davranış kodlarıyla uyumludur. Kendinize ve Başaracağınıza yürekten inanın ve sınav öncesinde elde ettiğiniz başarıları sürekli hatırlayarak Beyninizdeki “AGSİ HAREKET SİSTEMİNİ” BAŞARIYA PROGRAMLAYIN.

“BEYİN GÜCÜNÜ KULLAN”

5- Bilmenizi isterim ki;
Çok çalışmak başarıyı garanti etmez. Sadece akıllı çalışmak başarıyı garanti eder. Bu nedenle sınavın sonucuna odaklanın. Kendinizi sınavı ve hedeflerinizi gerçekleştirmiş olarak görün.
— Kazanmış olan sizin sesini duyun.”
— Bırakın kazanma duygularınız tüm hücrelerinizle bütünleşsin. Beyninizdeki
“Ağsı Hareket sistemi” başarıya programlansın.
Oluşturduğunuz Yeni Kimlikle bütünleşin. Zafere giden yolun başlangıcının buradan geçtiğini bilin ve kullanın.

SINAVA GİRERKEN

6- BEDENİNİZİN DİNLENMEYE BEYNİNİZİN UYUMAYA İHTİYACI VARDIR.

Beyninizi ve bedeninizi sınava hazırlamak için en az 40 gün önceden kendinizi disipline edin. Beyninizi şaşırtmayın. Akşam yatış ve sabah kalkış saatlerinizi ayarlayın. Uykuyu çok iyi alın. Çünkü Bedeninizin dinlenmeye Beyninizin uyumaya ihtiyacı vardır.
Sınav öncesindeki, kıyafetlerinizi, kullanacağınız materyalleri bir gün önceden hazırlayın. Mümkünse saat haricindeki aksesuarlarınıza veda edin.

KÜPELERİNİZE VEDA EDİN
Sınavdan 40 gün önce “küpe” lerinizle vedalaşın. Çünkü sürekli kulağınızda küpeyle dolaşmak Beynimize veri ileten “Sensör” lerin çalışmasını engeller.
7- Sınava gireceğiniz mekana en azından 45 dk. Önce gidin. Mekanı görmek, orada bulunmak sizin rahatlamanızı ve güven duygularınızın harekete geçmesini sağlar.
8- Sınav süresini beklerken ailenizle, arkadaşlarınızla asla Sınava ilişkin konuşmayın. Konuşanların yanından uzaklaşın.

SINAV SIRASINDA
9- Heyecanlandığınız zaman ya da “yapamayacağım korkusu” yaşadığınızda kendi nefesinize odaklanın. Daha önceden oluşturmuş olduğunuz yeni kimliğinizi görün.
10- İçinizdeki heyecan ve korku duygusunun büyümesine izin vermeyin.
11- Her zaman seçme hakkınız olduğunu bilin ve sonuca odaklanın.

‘8’ ADIMDA KAYGINIZA ELVEDA
Tüm bu önerilerin dışında size Heyecan ve Kaygınıza son verecek bir Teknik vermek istiyorum. Tekniği uygulamaya başlamadan önce bir sandalyede beliniz dik olacak şekilde oturun. Tekniği en az 15 dakika yapın.
1) Sağ yumruğunuzu sıkın, bir süre tutun ve gevşetin. El kaslarınız eliniz sıkılıyken ve daha sonra gevşeyince, nasıl hissettiğinize dikkat edin.
2) Şimdi yine “Sağ yumruğunuzu” yavaş yavaş sıkın ve bir süre sonra yavaş yavaş gevşetin. Dikkatinizi kaslarınızdan ayırmayın. Yumruk sıkılırken ve gevşerken nasıl bir değişiklik olduğunu gözlemleyin.
3) Şimdi de sıra sol yumruğunuzda; Sol yumruğunuzu sıkın ve bir süre tutun ve gevşetin.
4) Sol yumruğunuzu yavaş yavaş sıkın ve bir süre öyle tuttuktan sonra yavaş yavaş gevşetin.
5) Sanki bir ağırlık kaldırıyormuş gibi her iki kolunuzda bileklerden bükerek pazılarınızı gerin, kademeli olarak bu gerginliği iyice arttırın ve sonra tamamıyla gevşek bırakın.
6) Kolunuzu aşağı indirin, ellerinizin arkasını bacaklarınızın üzerine koyun ve kollarınızı geriye doğru gittikçe artan bir kuvvetle itin. Daha sonra tümden gevşetin ve kolunuzun arka kısmında yer alan kaslarınızı fark edin.
7) Şimdi sınavınızı düşünün. Sınavı beyninizde görün, seslerinizi duyun ve sizi engelleyen duyguları içinizde hissedin.
8) Sizi engelleyen “Kaygı ve Heyecan” duygularını boşaltmak için;
Kollarınızı bedeninizin yan taraflarına bırakın ve bütünüyle gevşetin ve gerginliğin kolunuzdan akıp dışarıya doğru çıktığını görün ve rahat olmanın, sakin kalmanın tadını çıkarın.

http://www.anahaber.gen.tr/ygs-sinavinda...gerekenler
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular / Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Son Yorum Yazar: çerağ
03-08-2016, 02:23 AM

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi