Alevi Forum

Tam Versiyon: İzmit'te Ev İşaretlenmesi Protesto Edildi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

çerağ

İzmit Tavşantepe Semti'nde iki gün önce iddiaya göre alevilerin çoğunlukta kaldığı mahallede bazı evlerin kapı ve duvarlarına kırmızı boya ile çarpı işareti yapılması bugün dernek başkanları ve mahalle sakinleri tarafından protesto edildi.

İzmit Tavşantepe Semti'nde iki gün önce iddiaya göre alevilerin çoğunlukta kaldığı mahallede bazı evlerin kapı ve duvarlarına kırmızı boya ile çarpı işareti yapılması bugün dernek başkanları ve mahalle sakinleri tarafından protesto edildi.

Tavşantepe Semti Doğuş Sokakta Cumartesi günü sabaha karşı 03.00 sıralarında Cemevi'nin aşağısında bulunan belediyeye ait bir kafe kundaklanktan sonra Doğuş Sokak'ta bulunan 16 ev kırmızı renkli boyayla çarpı atılarak işaretlendi. Sabah erken saatlerinde işlerine gitmek için evden çıkan semt sakinleri evlerinin duvarlarında ve kapılarda kırmızı çarpı işaretleri görünce şok yaşadılar.

Bugün olayın olduğu Tavşantepe Semtinde Alevi derneklerinin katılımıyla protesto gösterisi yapıldı. Protestoya Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri Sadık Özsoy, Alevi Bektaş Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Özcan, HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca,HDP İstanbul Milletvekili Turgut Öker, CHP Eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP İl Başkanı Cihat Altınyuva, alevi vatandaşlar katıldı.

'ALEVİLER YANLIZ DEĞİLDİR'

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, "Sevgili dostlar biz bu işaretleri ve bu yakmaları biliyoruz. Bir kafe yakakıldı sonra alevillerin yaşadığı evler işaretlendi. Aynısını Hatay, Ankara, Gazi Mahallesinde yaşadık. Sanıyorlar ki aleviler yanlızdır. Hiç unutmasınlar aleviler dostları ile birlikteler. Bunu yapanları övenler, kurşun atanları övenler tarihin sayfalarına gömüldüler ve gömüleceklerdir . Bunu yapanlara müsade edenler saraylara çıksalar dahi biz 10 kişi de kalsak mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

'BU ÜLKEYİ ALEVİLER TERKETMEYECEKLERDİR'

Alevilerin evleri ne kadar işaretlenirse işaretlensin ülkeyi terk etmeyeceklerini söyleyenErcan Geçmez, "Türkiye'de sunni ve alevi kavgasında nemalanacakları nı sananlar bizleri karşılarında görecekler. İstediğiniz kadar alevilerin evlerini işaretleyin sizin hükümdarlığınız 7 Haziran tarihinde son bulmuştur. Biz rotamızı ve hedefimizi biliyoruz. Biz sizin evlerini işaretlemeyeceğ iz. Bizim merkezimizde insan olacaktır ama hırsız olmayacaktır. Bu hırsızlara sesleniyorum. Seçimi kaybettiler ve rotalarını şaşırdılar. Siz ne kadar evleri işaretlerseniz işaretleyin bu ülkeyi aleviler terketmeyecekle rdir. Evleri işaretlenen canlara söylüyorum korkuya gerek yok" dedi.

FOTOGRAFLI - İzmitkocaeli

alevi haberleri