Alevi Forum

Tam Versiyon: Alevi dernekleri başkanlarına silahlı saldırı: Hedef bizdik
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

çerağ

Sultangazi Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş'a yönelik çarşamba günü düzenlenen saldırının ardından Alevi kurum başkanlarına yönelik bir saldırı haberi de Ankara'dan geldi.

Alevi kurum başkanlarına yönelik bir saldırı haberi de Ankara'dan geldi. Yol TV'nin yayın koordinatörü Vedat Kara'nın Twitter'dan aktardığı bilgilere göre, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ile Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün Ankara yolu üzerinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı, uzun namlulu silahlarla düzenlendi. Silahlı saldırıda Baki Düzgün ile Doğan Demir'in yara almadığı öğrenildi.
Saldırı sonrası Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Demir bir açıklama yaparak "bize pusu kuruldu" dedi. Araçlarının hedef alındığını belirten Doğan Demir, "Silah sesi duyduktan sonra durmadık. Direk bizi hedef aldılar, pusu kurulmuştu. İlerde bir benzinlikte durduk. Araçta herhangi bir hasar yoktu" dedi.


Alevilerin kaos ortamına çekilmeye çalışıldığını ifade eden Demir, "Derin güçler bizi Türkiye'de süreçle ilgili kaosa çekmeye çalıyorlar. Bizi sürekli hedef alıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bu kaosa sürüklenmeyeceğ iz. Biz barış kardeşlik istiyoruz" diye konuştu.


Bu saldırıyla birlikte aynı hafta içerisinde Alevi kurum başkanlarına ikinci saldırı düzenlenmiş oldu. Geçen Çarşamba günü de, Sultangazi Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş saldırıya uğramıştı.

haber.sol.org.t r/turkiye/alevi-dernekleri-baskanlarina-silahli-saldiri-hedef-bizdik-125522