Alevi Forum

Tam Versiyon: Milli Eğitim Bakanı'ndan seçmeli ders itirafı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

çerağ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, seçmeli ders konusunda, “Hemen hemen her dersle ilgili yöneticinin, müdürün, müdür yardımcısının veya konuyla ilgili öğretmen arkadaşların kendi tercihlerini empoze etme yönünde bazı şeylerinin olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili uyarılarımızı yapıyoruz” dedi.

Milletvekillerinin seçmeli ders konusunda sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şöyle dedi:
“Bazı okullarımızda sadece Kur’an-ı Kerim ile ilgili olarak değil bütün diğer seçmeli derslerle ilgili olarak bazı okullarda yöneticilerin kendi tercihlerini velilere ve öğrencilere değişik gerekçelerle ya o dersin öğretmeni yok diyerek veya o derse yeterince talep yok diyerek velilerin ve öğrencilerin tercihlerini yönlendirmeye çalıştıklarına dair bilgiler geliyor. Her dersle ilgili, hemen hemen her dersle ilgili dediğim gibi yöneticinin, müdürün, müdür yardımcısının veya konuyla ilgili öğretmen arkadaşların kendi tercihlerini empoze etmeye yönünde bazı şeylerin olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili uyarılarımızı yapıyoruz.

Herhangi bir derste eğer öğretmen sıkıntısı varsa o seçmeli dersi seçmek konusunda öğretmen eksiği gerekçe olarak gösteriliyorsa onu velilerin bize bildirmeleri halinde bize nasıl bildirecekler ilçe milli eğitim müdürlüğüne veya il milli eğitim müdürlüğüne ‘ben çocuğumun şu dersi almasını istiyorum oysa filanca okulda bu dersin öğretmeni olmadığı gerekçesiyle bu ders açılmıyor’ veya ‘yeterince öğrenci müracaatı olmadığı için bu ders açılmıyor’ gibi bize bilgi vermeleri halinde biz bu gerekçeleri sağlıklı olup olmadığını, bazıları da hakikaten doğru olabilir, sağlıklı bir gerekçe mi yoksa yöneticinin kişisel tercihlerinden mi kaynaklandığını araştırıp gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Dolayısıyla bu konuda bir hassasiyetimiz var.”

Odatv.com