Alevi Forum

Tam Versiyon: CHP Tunceli eski vekili Aygün: Kılıçdaorğlu Alevilerin direncini azalttı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

çerağ

CHP Tunceli eski milletvekili Hüseyin Aygün, Kılıçdaroğlu'nun, Alevi örgütlerinin gerciliğe karşı mücadelede direncini azaltan bir etken olduğunu öne sürdü.

Sol gazetesine konuşan Aygün, "Alevilerin gericilik başlığında neden direnci azaldı?"sorusuna, "İmam Hatiplere karşı direnenler, AKP'yi en parlak olduğu yıllarda bile ihtiyatla karşılayanlar, IŞİD ve diğer dinci terör örgütlerinin ve hükümetin Suriye politikasının Türkiye'yi felakete sürükleyeceğini ilk söyleyenlerden biri de Alevilerdir.

Alevi örgütlerinin aymazlığından söz edilebilir. Bu örgütler, laiklik mücadelesini CHP'nin başına Kemal Kılıçdaroğlu'nun getirilmesinden sonra tatil etmiş olabilirler. 300 bin kişilik Alevi mitinglerinin Kemal beyden sonra bir daha görülmemesi ilginçtir. Kemal bey, beklentilerin tam tersine, işbaşına gelir gelmez, "Türkiye'de laiklik tehlikede değildir" demecini vermiştir. Alevilerin AKP'nin yobaz poltikalarına karşı direncini azaltan etkenlerden biri bizzat Kemal bey olabilir" şeklinde cevap verdi.

cagdasses.com

alevi haber