Alevi Forum

Tam Versiyon: Çocuğunuz okulda tuvalete gitmek istemiyor mu?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

çerağ

Bazı çocuklar, okul tuvaletlerine uyum konusunda sorun yaşıyor.


Bazı çocuklar, okul tuvaletlerine uyum konusunda sorun yaşıyabiliyor. Boylarına uygun olmayan veya temiz olmayan tuvaletleri kullanmak istemeyebiliyorlar. Peki, ama bu durumda neler yapılmalı? Tuvalet fobisinin önüne nasıl geçilebilir?

Tuvaletten kaçınma durumu birçok çocukta görülüyor. Okul tuvaletlerine girmek de kimi zaman bazı çocuklar için önemli bir soruna dönüşüyor. Uzmanlar bu sorunun önemsenmesi ve önüne geçilmesi konusunda ailelere uyarılarda bulunuyor.

TUVALETE GİDEMEYEN ÇOCUKTA KABIZLIK GÖRÜLÜYOR
Çocuklar, evde düzenine alıştığı, temiz tuvaletleri kullanır. Okulda ise çoğu zaman tuvalet ortamı farklıdır. Bu duruma alışamayan öğrenciler, tuvaletleri yadırgar ve okulda tuvalete gitmek istemez. Tuvaleti reddeden ve gün boyu tuvaleti kullanmayan çocuklarda kabızlık ve idrar yolu enfeksiyonu gibi problemler görülür. Bu tür durumlarda çocuğun üzerinde baskı hissedeceği ısrarlarda bulunmak yapılan yanlışların başında gelir.



[Resim: 574442d118c7733dc8f9fd27]



NELER YAPILMALI?
Çocuğun üzerinde tuvaleti kullanmak konusunda endişe yaratan durumu anlamak önemlidir. Bazı anne babalar bu endişeyi ortadan kaldıracak desteği sunmak yerine endişeyi yersiz görebilmektedir. Bu endişenin daha farklı sorunlara dönüşmemesi için eğer çocuğunuz okul tuvaletine girmekte sıkıntı yaşıyorsa mutlaka bir çocuk psikoloğundan destek alın. Çocuğun tuvalet konusunda yaşadığı sıkıntıyı öğretmeniyle mutlaka paylaşın. Çocuğunuzu ders esnasında, acil durumlarda öğretmeninden nasıl izin isteyeceği ve yardım alacağı konusunda bilgilendirin.

HİJYENİK OLMAYAN TUVALETLER SIKINTI YARATIYOR
Bazı çocukların okul tuvaletini evlerinde alıştığı gibi temiz bulmadığı için okul tuvaletlerini kullanamadığını söylemiştik. Türkiye’nin lider hijyen markası Domestos’un Türkiye temsili olarak yaptırdığı araştırma da okul tuvaletlerinin hijyenik bulunmadığını doğrular nitelikte… Araştırma sonucuna göre, annelerin %68’i tuvaletlerin temiz ve hijyenik olmamasının okullarda yaşanan sıkıntıların başında geldiğini düşünüyor.

OKULLARDA HİJYEN STANDARDININ ARTIRILMASINA SEN DE DESTEK OL!
Anneler tuvalet kağıdı ve kağıt havlunun tedarik edilmesinin, tuvaletlerin sık sık kontrol edilmesinin ve tuvaletlerin temizliği için çamaşır suyu kullanılmasının gerekliliğini vurguluyor. Domestos, devlet tarafından okullardaki hijyen standartlarının artırılması için kesintisiz olarak yürütülen özverili çalışmalara katkı sağlamak için yepyeni bir kampanya başlattı. İl milli eğitimmüdürlükleri ile işbirliğine giden Domestos, okullara binlerce Domestos bağışı yapıyor. “Okullara Domestos Bağışı” çalışmasının ilk yılında 10.000 okula ulaşılması hedefleniyor. 3 yıl sürecek çalışmayla, bağışların gelen taleplere paralel olarak Türkiye geneline ulaştırılması planlanıyor.

http://www.anahaber.gen.tr/cocugunuz-oku...temiyor-mu