Alevi Forum

Tam Versiyon: Pınarbaşı Kasabasında Cem Evi Temeli Atıldı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Adıyaman'ın Çelikhan İlçesine bağlı Pınarbaşı Kasabasında yapılması planlanan Cem Evinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen temel atma törenine, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çağlan, Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, BDP Çelikhan İlçe Başkanı Veysel Demirci, CHP İlçe Başkanı Kamber Sucu, Alevi dedeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Temel atma töreninde konuşan Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, Pınarbaşı'nın tarihi bir gün yaşadığını söyledi.

Pınarbaşı'nın Adıyaman ve bölge Alevileri için çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Çağlan, "Pınarbaşı beldemizde bugün tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Yıllardır belde olmasına rağmen ve yıllardır çeşitli yöneticiler gören bu beldede yaşayan halkın tamamına yakınının Alevi olması dikkate alınmamış ve bu insanlar için bir cem evi yapılmamıştır. Bugün Alevi inancının rahatlıkla yaşatılması için Cem Evi temeli atıyoruz. Cem Evi yaptırma derneğimizle birlikte kısa zamanda bu ibadethaneyi bitireceğimize inanıyorum. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bulam Semah ekibi semah gösterisi yaptı. Konuklara Zerban alanında ikramda bulunuldu.

usakhaber.com