Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sapanca'da 'Ehlibeyt ve Kerbela Olayı' konferansı
#1

Sapanca Müftülüğü tarafından Muharrem ayı münasebeti ile düzenlenen 'Ehlibeyt ve Kerbela Olayı' konulu konferans halk eğitim merkezi salonunda yapıldı.

Konferansta konuşan İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel, Cahiliye devrinde Araplar arasında her zaman iç savaşların yaşandığını, Zilkade, Zilhicce, Receb ve Muharrem ayında ise savaş yapmanın yasak olduğunu anlattı.

Günümüzde yaşanan koltuk hırsından İslam şehitlerini düşünerek kurtulunabileceğini ifade eden Temel, "Hırs kin ve şiddetten kaçınmalıyız ve ders çıkarmalıyız. Caferiler artık zincirlerle kendilerini dövmek yerine kan veriyorlar. Bu şekilde faydalı bir iş yapıyorlar" diye konuştu.

Geçmişte akan kanların, insanoğluna ders olması ve yeni kerbelalar yaşanmasına engel olması gerektiğini belirten Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan ise "Geçmişte yaşananların, hayatı iyi bir şekilde bitirmemizi engelleyen o nefsi engelleri kaldırmamıza, hep beraber tek yürek olmamıza vesile olmasını diliyorum" dedi.


beyazgazete.com
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular / Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Son Yorum Yazar: çerağ
03-21-2016, 09:46 PM
Son Yorum Yazar: bektasi
11-11-2013, 01:26 AM
Son Yorum Yazar: bektasi
08-23-2013, 01:37 AM

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi