Alevi Forum

Tam Versiyon: Mezhep çatışması körüklenmek isteniyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

çerağ

Cemalpaşa Caddesi’nde bulunan Alevi Kültür Derneği’ne kimliği belirsiz 6 kişinin önceki akşamki saldırısı toplumun tüm kesimlerinden tepki gördü.

Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Murtaza Moroğlu, yaptığı açıklamada “Alevi Kültür Derneğine yapılan bu çirkin saldırı önceki gün gerçekleşti. Cem törenimizin bitiminde ellerinde Kur’an’ı Kerim ile 6 kişi Cem Salonumuza girdi. Cem Salonumuza kadar girme cesareti gösteren 6 kişilik grup 18-25 yaş arası gençlerden oluşuyordu. Gözü dönmüşlerin, inanç özgürlüğümüze müdahale etme cesareti göstermelerini nefretle kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Murtaza Moroğlu, yaklaşık 500 kişinin katıldığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“Biz Aleviler bu ülkede barışın, laikliğin ve cumhuriyetin bekçisiyiz ve bekçisi olmaya devam edeceğiz. Diyanetin ‘Cemevleri kırmızı çizgimizdir’ fetvasıdan cesaret alarak diğer tüm inançlara saldıran bu çetelerin mezhep çatışmalarını körüklemek istediklerini de biliyoruz. Biz Aleviler bu çirkin saldırının parçası olmayacağız.”

Adana’da önceki gün yapılan bu saldırıyı Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir de kınadı. Her kesimden saldırıyla ilgili Doğan Demir, “Geçmişte toplumu aynrıştırma çabaları olarak bildiğimiz bu saldırılar yeniden yapıldı. İnsanlarımızın bu oyuna gelmeyeceğini biliyoruz ve bu desteği de burada görüyoruz. Alevi Kültür Derneğine yapılan saldırı bir camiye yapılsa tepkimiz yine aynı olurdu” dedi.

Saldırıya tepki olarak yapılan bu basın açıklamasına, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri -Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş ve Zülfikar İnönü Tümer, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ayhan Barut, Yönetim Kurulu ve diğer partililer ile vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasına katılanlardan bir grup, çeşitli sloganlar atarak, olaysız dağıldı.

adanamedya.com