Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Fransa alevi birlikleri federasyonu (fuaf) basin aciklamasi
#1

FRANSA ALEVİ BİRLİKLERİ FEDERASYONU (FUAF) BASIN ACIKLAMASI YIL 2 TEMMUZ 1993, İNSANLIK KATLEDİLDİ

Kafatascı, insanlıktan nasibini almamış, aynı bu gün IŞID çetesinin Müslümanlık adına, canice insanları katlettiği gibi o dönemde de Sivas Madımak Otelinde Allah Allah diyerek insanları diri diri yaktılar.
Suçları, insanı sevmek, hoşgörülü olmak, adaletten yana olmak, sazıyla, sözüyle, insanlık için mücadele etmek, en önemliside ALEVİ olmaktı.

Bu gerekçeler bir insan topluluğunu, hunharca katletmek için, yeterli suçtu. O dönemde, Devlet ve Hükümet’de aynı paralelde düşündükleri için, suçları yeterli görülüp,katliam çok destekli bir şekilde gerçekleşmişdir .
İnsanlık tarihine sürülmüş bir kara lekedir ve bu vahşi katliam asla unutulmayacaktı r.

Ancak bilinmelidir ki, bu kaliamdan sonra, Aleviler daha örgütlü ve daha güçlü bir toplum haline gelmişlerdir. Taleplerini bilen ve onun etrafında ögütlenen, aynı zamanda inançlarına daha fazla sahip çıkan bir toplum haline dönüşmüşdür.

Özellikle Avrupa Alevi Hareketi, bu katliamı daha iyi okumuş ve mevzilenmişdir. Yine bilinmelidir ki, Aleviler Sivas Madımak otelde yanarak can veren, Canlarını asla unutmayacak ve gün olup devran döndüğünde, bunun hesabınıda sormasını bilecektir.

Bu nedenle, öncelikle Fransada yaşayan Aleviler olmak üzere, bulunduğumuz şehirlerde, AKM’lerimizin ve Bölge Yönetimlerimizi n öncülüğünde, Sivas Şehitlerimizin ölümsüzlüğünü haykırmak için, yürüyüşlerde, basın açılamalarında, anmalarda yerini almak gibi bir zorunluluğumuzu n olduğunu bir kez daha duyurma gereği duyuyoruz.

SİVAS ŞEHİTLERİ HEP YAŞIYACAK ve YAŞATILACAKTIR !

FRANSA ALEVİ BİRLİKLERİ FEDERASYONU

kırmızıhaber.com