Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Alevilik olmasaydı Türk kültürü gitmişti
#1

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ Başkanı Cemil Çiçek, Türk kültürünün geçmişten bugüne yaşamasındaki en iri etkinin Alevi yurttaşları olduğunu belirterek, "Alevilik olmasaydı Türk kültürü şimdiye zati kaybolup gitmişti. Böylesine evrimsel, ehemmiyetli bir tayin ifa etmişlerdir"diye konuştu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ Başkanı Çiçek, ANADOLU AJANSI muhabirinin suallerini cevapladı.

KÜLTÜRÜ DE HAMASET KARŞI KULLANIYORUZ

Bugünün insanının, sırasıyla kültürüyle hassas kopukluğu bulunduğunu ifade eden Çiçek, Türkiye'nin, geçmişi ve tarihiyle ciddi takriben kültürel ayrılma yaşadığını söyledi.

Evrimsel iftihar etmek için, kültürü ayrica hamaset uygun kullandıklarını vurgulayan Çiçek,"Bildiğimiz Şiir Hikmet'ten, Mehmet Akif'ten, Necip Fazıl'dan, Sezai Karakoç'tan bir kaç ayet. Sayısı 5-6'yı geçmeyen, bizim kültürümüzde aşırı acil yer etmiş insanlardan alıntılarla hayatı idame ediyoruz" için konuştu.

bizbiliriz.net
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular / Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Son Yorum Yazar: bektasi
05-08-2015, 01:29 AM
Son Yorum Yazar: bektasi
12-16-2013, 03:07 PM

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi